Chemische peeling
Wat is een chemische peeling?
Een chemische peeling is een huidbehandeling die wordt gebruikt om de huid te verbeteren en te vernieuwen. Tijdens de behandeling wordt een speciale chemische oplossing op de huid aangebracht, die helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de groei van nieuwe huidcellen. Dit resulteert in een gladdere, frissere huid met een verbeterde textuur en uitstraling.
De oplossing die wordt gebruikt, bevat zuren die de bovenste lagen van de huid exfoliëren en verwijderen. De intensiteit en diepte van de peeling kunnen variëren, afhankelijk van het gewenste resultaat en het huidtype van de persoon. Er zijn verschillende soorten chemische peelings beschikbaar, waaronder oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelings, die elk specifieke huidproblemen kunnen aanpakken. Veel toegepaste peelings in de praktijk zijn onder andere salicylzuur, glycolzuur, TCA, Jessner en melkzuur.
Chemische peelings kunnen worden ingezet om verschillende huidproblemen te behandelen, zoals acne, fijne lijntjes en rimpels, pigmentatieproblemen en littekens. Ze kunnen ook worden gebruikt als een methode om de algehele huidtextuur te verbeteren en de huid er jeugdiger en gezonder uit te laten zien.
Veelgestelde vragen
over de behandeling
-
We starten met het reinigen van het gezicht met een reinigingsgel, waarna de huid wordt ontvet. Vervolgens voeren we een dieptereiniging uit, waarbij mee-eters, comedonen en ontstekingen handmatig worden verwijderd. Daarna passen we een chemische peeling toe die specifiek is afgestemd op uw huidbehoeften. De behandeling eindigt met het aanbrengen van een herstellende crème en zonnebrandcrème.
-
Hoeveel behandelingen u nodig heeft, is afhankelijk van uw huidconditie en de indicatie waarvoor u komt. Gemiddeld zijn 3 tot 6 behandelingen nodig.
-
Bij zwangerschap en het geven van borstvoeding.
Bij een herpes simplex (koortslip).
Bij een zonverbrande huid.
Bij gebruik van bepaalde medicatie en antibiotica.
-
Vermijd directe blootstelling aan de zon en bescherm je huid te allen tijde met zonnebrandcrème, bij voorkeur met een minimale SPF van 30.
Vermijd gedurende 48 uur na de behandeling het nemen van warme douches, sporten, saunabezoeken en zwembadactiviteiten.
Na enkele dagen na de behandeling kan er huidvervelling optreden. Het is belangrijk om niet aan de velletjes te trekken, omdat dit littekenvorming kan veroorzaken. Over het algemeen duurt de hersteltijd ongeveer 7 tot 10 dagen.
Gebruik de komende 48 uur geen gezichtsmake-up.
Na de behandeling dien je producten met exfoliërende ingrediënten, zoals retinol of een AHA-exfoliant, gedurende een week te vermijden.
Gebruik een herstellende crème om de huid goed gehydrateerd te houden.